ТНМУ отримав у подарунок шість наборів для здійснення внутрішньовенних ін’єкцій Arterial Stick Arm Kit.

Тісна співпраця Тернопільського національного медичного університету з Університетом МакЮена і Українським центром засобів і розвитку триває вже понад 10 років. Упродовж цього часу реалізовано три грантових проекти, проведено неодноразові двосторонні обміни викладачів та студентів. Окрім цього, започаткований спільний канадсько-український курс «Глобальне здоров’я» з залученням освітянської спільноти обох університетів.

У січні 2023 року в рамках вищезгаданої співпраці ТНМУ отримав у подарунок шість наборів для здійснення внутрішньовенних ін’єкцій Arterial Stick Arm Kit®, які дають можливість відпрацьовувати практичні навички студентам університету на базі навчально-наукового інституту медсестринства та центру симуляційного навчання. До речі, в останньому обладнана окрема кімната клінічних навичок імені університету МакЮена, в якій окрім Arterial Arm Stick Trainer є й інші манекени для відпрацювання практичних навичок, в тому числі багатофункціональний манекен Nursing Kelly з системою SimPad®.

За допомогою набору можна відпрацювати маніпуляцію забору крові для лабораторних досліджень, внутрішньовенного струменевого, внутрішньовенного краплинного введення лікарських засобів. Гнучке зап’ястя забезпечує правильне розташування руки під час виконання маніпуляцій, артеріальний тиск можна генерувати вручну, є можливість герметизації системи, що забезпечує зворотний відтік крові в шприці.