16 лютого до Головного управління ДСНС України у Тернопільській області завітали члени новоствореної Дружини юних рятувальників-пожежників, яка об’єднала під свої крилом учнів 5-9 класів Тернопільської загальноосвітньої школи № 14 ім. Б. Лепкого.

Під час зустрічі школярі та співробітники ДСНС обговорили основні положення ДЮРП та намітили перспективні плани роботи, спрямованої на пропаганду серед учнівської молоді здорового та безпечного способу життя, почуття відповідальності за збереження життя та здоров’я людей, матеріальних цінностей в умовах мирного та воєнного стану й під час виникнення надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Рятувальники надали юним гостям корисні поради щодо організації діяльності Дружини юних рятувальників-пожежників, ознайомили з особливостями діяльності сучасних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Розповіли про вибухонебезпечні предмети часів минулих війн та про сучасні боєприпаси, якими щедро всіяна територія де ведуться активні бойові дії.