Що слід чекати від 15-го Айфона

Хоча прогнозовано у вільному продажу зустріти п’ятнадцятий айфон можна буде у вересні 2023 року, вже зараз експерти передбачають, чого очікувати від цієї новинки. З інсайдерської інформації можна зробити висновки про те, яким буде дизайн iPhone 15, корпус, камера та найменування модельного ряду, а також функції, які будуть притаманні новій лінійці.

17apple-videoSixteenByNineJumbo1600.jpg (1600×900)

Модельний ряд

За інформацією з інсайдерських джерел, слід очікувати Айфон 15 у чотирьох модифікаціях:

  • iPhone 15;
  • iPhone 15 Plus;
  • iPhone 15 Pro;
  • iPhone 15 Pro Max (Ultra).

Як видно, версії mini не буде і цього року.

Дизайн

Apple залишається традиційно незмінним у вишуканості стилю своїх гаджетів. Останнім моделям притаманний мінімалізм, що проявляється гострими гранями, плоскими сторонами, мінімальними екранними рамками та класичною прямокутною формою. Проте iPhone 15 матиме ймовірно титановий корпус з заокругленими кутами та гранями, що робитиме його значно відмінним від попередніх моделей. Залишиться матове загартоване скло та глянцеві боковини.

Згідно з інсайдерськими повідомленнями, розміри новинки залишаться стандартними, але дещо зменшиться вага та товщина корпусу. Також додадуться нові відтінки до колірної гами корпусу:

  • темна вишня;
  • антарктичний блакитний.

Дисплей

Що стосується дисплея, то технології відображень картинок залишаться від попередників, оскільки вони досить добре себе зарекомендували. Скоріш за все, на базовій версії залишиться стандартний дисплей з діагоналлю 6,1 дюйма. Його пікова яскравість становитиме 1200 ніт, контрастність 2000000:1, частота оновлення 120 Гц.

apple.jpg (1200×800)

Камера та можливості зйомки

Камери навряд чи зазнають суттєвих змін. Швидше за все, вони залишаться в тому ж положенні, як і у попередніх моделей. Але прогнозується деяке збільшення їх діаметру. Розробники залишають всі вже відомі фішки зйомки — режими портрету та «Екшн», нічна зйомка, фотостилі, а також «Кінематограф» для запису відео у професійній якості. Можливо, будуть додані нові сенсори, що значно покращить якість зображень. Перископічні детектори стануть привілеєм старших моделей, а от базова модифікація отримає якісні камери, але без нових наворотів.

Процесор

iPhone 15 матиме вдосконалений процесор, найімовірніше 6-7-ядерний A16 та A17 Bionic. Внутрішнє сховище становитиме 1 ТБ, 512 ГБ, 256 ГБ та 128 ГБ. Оперативна пам’ять матиме розмір 6-8 ГБ.

USB-C чи Lightning?

Скоріше за все, Apple приведе вид роз’єму для зарядки до вимог ЄС та зробить порт USB-C. Не виключені й інші сценарії, наприклад, повна відсутність роз’ємів та заряджання через магнітну зарядку, або обидва порти на одному айфоні (що призведе до здорожчання).

Реверсивна зарядка

Це нововведення означає, що від айфона можна буде заряджати дрібні гаджети, наприклад, навушники або смарт-годинник. Для цього потрібно лише покласти пристрій на задню панель смартфона. Точно така можливість ще не підтверджена, але відомо, що Apple отримала патент на реверсивну зарядку на початку 2022 року.