Тернопільський національний медичний університет з 2019 року є членом міжнародної дослідницької організації The Accociation for Regional Cooperation in the fields of Health, Science and Technology (RECOOP HST Association). RECOOP засновано на базі Cedars-Sinai – одного з найбільших наукових медичних центрів США у Лос-Анджелесі.

Президент та засновник асоціації д-р Шандор Варі є палким прихильником України та українців у цей нелегкий час нашого протистояння російській навалі і з початку війни активно допомагає задля наближення нашої перемоги. Щоб підтримати українських науковців та надати їм можливість працювати і продовжувати науково-дослідну роботу, д-р Варі та RECOOP HST Association заснувала гранти для молодих дослідників RECOOP Solidarity Fellowship (CRSF).

Упродовж шести місяців аспірантка кафедри медичної біохімії Анастасія Пак, проходила стажування у рамках цієї грантової підтримки на базі університету Дебрецену (Угорщина) в науковому центрі молекулярної медицини. Лабораторні дослідження присвячені вивченню та аналізу гліканових структур Анастасія здійснювала за супервізією старшого наукового співробітника Анни Фаркаш та науковим керівництвом професора Андраша Гутмана.