Від справності каналізації у квартирі залежить добробут, а також комфорт її мешканців. Через неправильно змонтовані труби, досить часто виникає неприємний запах, що пов’язаний з відсутністю гідро затвору, який повинен знаходитися у колінах зливних систем. Проте є ще ряд причин, через які виникають сторонні запахи у ванній кімнаті. Сантехнік, якого можна знайти за посиланням ternopol.kabanchik.ua/ua/category/santehnik допоможе усунути проблему.

Причини виникнення неприємного запаху у ванній

Таке трапляється навіть господинь, у яких сантехніка сяє чистотою та блищить. Тому причина виникнення неприємного аромату може бути прихованою. В такому випадку доводиться розслідувати, та виявляти самостійно причину проблеми.

Причини виникнення неприємного запаху у ванній кімнаті:

  • Неправильний монтаж каналізаційних систем. Головна мета, щоб злив знаходився під відповідним кутом, а рідина самостійно покидала приміщення.
  • Відсутність гідро затвору у сифоні під раковиною. У нормі в коліні повинна знаходитися вода, що перешкоджає проникненню неприємного запаху всередину приміщення.
  • Недостатній обмін повітря та погана витяжна вентиляція.
  • Щоб вся система працювала справно, перед проведенням ремонтних робіт, варто подбати про витяжну вентиляцію. Для цього встановлюються спеціальні прилади, які примусово видаляють вологу та повітря.

Як усунути неприємний запах у ванній кімнаті?

Проте, якщо це не допомагає, варто шукати причину у каналізаційній системі. Зазвичай неприємний запах може виникати через засмічення системи, а також неправильний монтаж каналізаційних магістралей. Під час заміни комунікацій каналізаційних систем, варто звертатися до спеціалістів, та ні в якому разі не зменшувати діаметр труб, які виводять фекалії, та все, що потрапляє до унітаза.

При зменшенні діаметра труби, зливна суміш не зможе своєчасно покидати квартиру та залишатиметься у системі, провокуючи виникнення неприємних запахів. Якщо є можливість, обов’язково здійсніть заміну старих чавунних або металевих труб на поліетиленові та поліпропіленові варіанти. Їх поверхня гладенька, тому на ній не утворюються зазублини, які можуть провокувати накопичення жирових відкладень.

Це ж стосується і зливних систем, які використовуються під душовою кабіною та раковиною. Щоб не засмучуватися після виконання сучасного ремонту, доручайте роботу кваліфікованим працівникам та сантехнікам з сайту Кабанчик, які чудово розуміються на особливостях монтажу сучасних душових кабін та підвісних унітазів. Сайт містить об’яви та відгуки про роботу працівників, що виконують ремонтні роботи.