У місцевих підрозділах служби зайнятості Тернопільщини таким особам сприяють у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок і знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації, побажань людини; організовують професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації; залучають до посильної тимчасової зайнятості, навчають техніці пошуку роботи та самопрезентації, сприяють у започаткуванні власної справи.

Протягом січня-листопада 2022 року послугами служби зайнятості Тернопілля скористались 1523 особи з інвалідністю, з них 1494 – мали статус безробітного; 325 – працевлаштовано, у тому числі 1 особа з компенсацією витрат роботодавцям єдиного соціального внеску; 100 – проходили професійне навчання; 30 осіб – брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.
Для 323 безробітних згаданої категорії продовжується пошук підходящої роботи.
На 1 грудня 2022 року роботодавці області пропонують роботу для 35 осіб з інвалідністю. Своїм працівникам готові платити до 10 тис. грн. Найбільша потреба у водіях автотранспортних засобів, швачках, інженерах та слюсарях з рухомого складу.
Якщо Ви шукаєте роботу – заповніть анкету-резюме.