До місцевих бюджетів Тернопілля платники податків перерахували майже 6,6 млрд грн платежів у січні-листопаді цього року. «Це перевищило надходження одинадцяти місяців минулого року на 27 відсотків. Відтак бюджети отримали на 1,4 млрд грн більше», – зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун

За словами посадовця, найбільше територіальні громади краю отримали зі сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

«Так, з початку року сплачено 4,8 млрд грн податку на доходи з фізичних осіб, що на 1,3 млрд грн більше, ніж минулого. Представники малого бізнесу перерахували 846,9 млн грн єдиного податку, а це плюс 54,2 млн грн до одинадцяти місяців 2021 року. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 152 млн гривень», – деталізував Руслан Цвігун.

Лише впродовж листопада цього року платники податків спрямували до місцевих скарбниць 750,9 млн гривень. Приріст до минулого року склав 181,9 млн грн або на 32 відсотки більше.