Пілотний спортивний фестиваль «Різдвяне диво» в рамках інформаційно-спортивного проєкту «ВідкрийТЕ спорт. РАЗОМ» 24-25 грудня 2022 року відбувався у Тернополі, на базі Тернопільської спеціалізованої школи №3. Учасниками його стали школярі з Придніпровського ліцею Червоногригорівської селищної ради Дніпропетровської області, які цими днями завітали до нашого міста, та учні Тернопільської школи №3, про це повідомляє Управління молоді, спорту та іміджевих проектів .

Обидві команди-учасниці – і Придніпровсього ліцею, і ТСШ №3 свого часу були учасниками всеукраїнських проектів Сool Games, «Олімпійське лелеченя» тощо, тому дітям було цікаво спілкуватися та змагатися разом. Сформувавши команди мікс, у складі яких були і господарі, і гості, в перший день фестивалю у спортивному залі третьої школи учасники долали різноманітні спортивні випробування, естафети за зразком Сool Games. Потім провели дружній матч з волейболу. А після цього спробували себе у грі «Вчитель-Учень», яка користується популярністю серед закладів освіти Дніпропетровської області.

Завершився цей яскравий, сповнений різноманітних подій день, безкоштовним відвідуванням аквапарку «Алігатор», яке принесло гостям із Дніпропетровщини неймовірні емоції та позитив.

Наступного дня учасники продовжили спортивні випробування, а потім мали екскурсію центром Тернополя. На Театральному майдані діти з величезною цікавістю розглядали шопку, мали можливість безкоштовно пограти на атракціонах у хокей.

Як розповів вчитель фізичної культури ТСШ №3 Любомир Бенцал, організаторам дуже хотілося підняти настрій дітлахам, які живуть на територіях, що постійно перебувають під обстрілами. Такі заходи дають можливість поспілкуватися з однолітками, відкрити для себе щось нове та поділитися власними здобутками.