Поліцейські перевіряють наявність дозвільних документів на перевезення небезпечних вантажів; залишків небезпечного вантажу на поверхнях автоцистерн; забезпечення транспортних засобів обладнанням, необхідним для здійснення таких перевезень.

Особливу увагу поліцейські звертають на відповідність маркування транспортного засобу інформаційних таблиць або знаків-табло небезпеки, а також на дійсність і належне оформлення перевізних документів.

Днями інспектори виявили трьох водіїв, які перевозили паливо без відповідних дозвільних документів.

Один з водіїв, керував автомобілем МАЗ та перевозив паливо без жодних дозвільних документів. Окрім того, на вантажі не було відповідних пломб на цистернах.

Патрульні склали на водія протокол за ч. 1 ст. 164 (Порушення правил перевезення небезпечних вантажів), винесли постанову за ч. 1 ст. 132-1 (Перевезення вантажів без дозвільних документів) КУпАП та викликали на місце слідчо-оперативну групу, які надалі з’ясовуватимуть всі обставини цієї події.

Ми продовжуємо здійснювати перевірку водіїв та транспортні засоби, які перевозять паливо та інші небезпечні вантажі, за для попередження незаконному обігу підакцизного товару.