Благодійну акцію «Мистецтво допомагає» проведуть спільно Муніципальний Галицький камерний оркестр та Тернопільська художня школа імені Михайла Бойчука. Це дійство поєднає у собі концерт оркестру та виставку-продаж мистецьких робіт учнів і викладачів школи. Відбудеться імпреза у неділю, 6 листопада, о 16 годині, в Українському Домі «Перемога». Кошти, виручені під час проведення акції, будуть передані на підтримку ЗСУ. Пройде захід в рамках музично-мистецького проєкту «Перемагаємо разом», який втілює в життя управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради.

Отож, у фоє Українського Дому в неділю, 6 жовтня, з 16-тої години лунатиме музика – сучасна українська, популярна улюблена – та, яку хочеться слухати усім, незважаючи на вік чи статус. До таких творів належать, зокрема, українські народні пісні у джазовій обробці «Ой чий то кінь стоїть» чи «Сусідка», хіти зі старих фільмів «Місячна ріка» чи «Кінотеатр Парадіз», саундтреки із більш сучасних стрічок на зразок «Чи можеш ти відчути любов» чи «Алилуя» і просто улюблені популярні твори, такі як «Самотній пастух» чи «Королівський вальс». А доповнять романтичну музичну атмосферу картини учнів художньої школи. Ще однією мистецькою особливістю дійства стануть графічні портрети-шаржі, які малюватиме відразу у залі викладач школи, заслужений художник України Микола Дмітрух.

Вхід безкоштовний. Відтак кожен, хто долучиться до цього світлого і натхненого мистецького дійства, матиме можливість просто послухати гарну музику, помилуватися картинами, а за бажанням – і придбати роботу, яка сподобалась, приєднається і до благородної справи – допомоги нашим захисникам.

Отож, запрошуємо усіх шанувальників музики та мистецтва провести неділю, 6 листопада, разом із артистами Муніципального Галицького камерного оркестру та юними і дорослими художниками. Живий звук.

Від admin2