Понад 47 000 гривень зникло з банківської картки жителя Заліщицької громади після того, як він ввів на невідомому йому сайті реквізити своєї банківської картки. Співробітники Заліщицького відділення поліції встановлюють обставини шахрайства.

Зі слів потерпілого, в одному із месенджерів він знайшов повідомлення про продаж криптовалюти. Аби придбати її, перейшов за зазначеним посиланням. На веб-сайті заповнив форму, де вказав дані своє банківської картки. Після цього з рахунку чоловіка було списано понад 47 000 гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські застерігають краян від такої шахрайської схеми. Не переходьте за невідомими вам посиланнями та не вводьте там реквізити своїх банківських карток .

Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки на підозрілому сайті – негайно телефонуйте до банку за номером, вказаним на звороті картки та блокуйте її. Також по випадки шахрайства повідомляйте на лінію 102.