Постійні проблеми із дахом, опаленням, електропроводкою і т.д. у одній з найбільших шкіл Чорткова – №7 – вже зовсім скоро відійдуть у небуття. У навчальному закладі триває капітальний ремонт із впровадженням заходів по енергозбереженню, вартість проекту – 25 мільйонів гривень.

Підрядна фірма вже завершила модернізацію системи опалення, встановили індивідуальний тепловий пункт (опалення у школі ввімкнуть вже сьогодні-завтра!), замінила понад 50% вікон на нові енергозберігаючі, продовжують утеплювати фасад 15-сантиметровою мінеральною ватою.

Капремонт також передбачає влаштування відмостки, пандусу, утеплення горища, встановлення вентиляційного обладнання, ремонт стін ґанків, сходів на внутрішньому дворі школи, монтаж сонячної електростанції та теплового насосу для гарячого водопостачання.

Загальний бюджет капітального ремонту – 25 мільйонів гривень. З них 16,5 млн – кредит міжнародної корпорації NEFKO під 3% річних на чотири роки; 150 тисяч євро (орієнтовно 6 млн грн) – безповоротний грант від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P); 2,5 млн грн – співфінансування з бюджету Чортківської громади.

Зауважимо, що це вже друга школа у Чорткові, яку капітально відремонтують та зроблять енергоефективною завдяки співпраці з міжнародною корпорацією NEFKO. Раніше відремонтували та утеплили за 10,6 млн грн Чортківську школу №5. Кредит, котрий брала Чортківська міська рада на реалізацію проекту, вже повністю сплачено!