У місті-побратимі Чорткова – французькому Безьє – офіційно відкрили Алею вільної України. Спершу відповідне рішення про найменування алеї прийняли на сесії міської ради Безьє. А потім встановили на алеї плиту із гравіюванням французькою «Allee de L’Ukraine libre» (Алея вільної України) із українським тризубом та гербом Безьє.

Це – черговий символ підтримки України від всього французького народу, зокрема Чортківської громади, котрій муніципалітет та жителі Безьє активно допомагають ще від березня цього року.

Довідково. Безьє – одне з найстаріших міст Франції. Розташоване на півдні країни. У місті проживає близько 78 тисяч людей. Оскільки місто дійсно має глибоку історію, у ньому є багато культурних та історичних пам’яток – античний амфітеатр, собор Святого Назарія, церква Святої Мадлени і т.д. Діючий міський голова – Робер Менар, якого у березні 2020 року вдруге переобрали на цю посаду. Рішення про партнерство між містами депутати обох рад прийняли ще наприкінці березня цього року, втім офіційно підписали угоду очільники міст лише сьогодні. Втім, не до кінця вирішені «паперові» моменти не завадили Безьє та Роберу Менару активно допомагати Чорткову, вимушеним переселенцям громади, українському війську протягом чотирьох місяців. Десятки тонн гуманітарної допомоги (продукти, гігієна, медикаменти), багато дороговартісної побутової техніки для постраждалих внаслідок ракетних обстрілів у Чорткові, організований літній табір у Безьє для дітей із Чорткова, чиї батьки воюють на передовій, теплий прийом вимушених переселенців у Франції та чимало іншого – так проявляє своє підтримку Безьє!