Після трирічної перерви Козівський цукровий завод нарешті відновив свою роботу. Підготовка до сезону розпочалася ще навесні з реконструкції системи енергоносіїв та впровадження альтернативних видів опалення. Про це повідомляє Козівська селищна рада.

Встановлено вугільні котли, паралельно можуть працювати також і газові – це дозволяє планувати стабільну роботу виробництва. Відколи дозрів урожай основної сировини – цукрового буряка, завод виробляє цукор та інші суміжні продукти (жом, меляса).
«До війни в Україні працювало близько 35 цукровиробників. З початком повномасштабного вторгнення Козівський цукровий завод – один з 20, які тримають цукрову галузь на плаву» – розповідає головний інженер Дмитро Лицар. Під час робочого візиту він ознайомив керівників громади з основними етапами прийому, підготовки та обробки буряка, системою аналізу, очистки сировини, виходом та фасуванням готової продукції.
Радехівський цукор”, до групи заводів якого належить Козівський цукровий, – найбільший виробник цукру України, один з лідерів експорту цукрової продукції.

Джерело: Тижневик “Номер один”