Пральні машини напівавтомат – це найпростіший прилад для прання білизни. Ми звикли, що найбільш комфортними приладами варто вважати автоматичні пральні машини, у які потрібно лише завантажити одяг, а техніка зробить все самостійно. В основі бортовий міні комп’ютер, який повністю регулює принцип роботи приладу. Він дозволяє додавати чи відкачувати воду, нагрівати її.

Особливості роботи та переваги використання пральних машин напівавтомат

Через здорожчання та підвищення курсу долара, а також через те, що значна кількість людей залишилися без необхідних комунікацій, останнім часом набули популярності напівавтоматичні пральні машини. Це зовсім прості прилади, які використовуються кілька десятків років.

Принцип роботи напівавтоматичної пральної машини:

  • В основі роботи таких приладів лежить використання звичайного таймера та двигуна, який дозволяє обертатися внутрішньому диску, що знаходиться знизу машини. Основна особливість у тому, що така машина немає складної автоматики та бортового комп’ютеру, як автоматичний прилад.
  • Така машина може складатися з одного або двох резервуарів. Але людина самостійно виконує перемикання функцій, дістає мокру білизну та встановлює необхідний проміжок часу, який потрібно прати або здійснювати полоскання одягу. У таких машинах зазвичай немає спеціального відсіку для миючих засобів, тому потрібно самостійно налити у резервуар води, додати порошок, а потім помістити туди речі.
  • Після цього встановлюється час на таймері. Завдяки спеціальному мотору, прилад приводиться в дію, здійснюється обертання речей у воді з розчиненим пральним засобом. Після того, як закінчився час встановлений на таймері, потрібно самостійно дістати одяг, злити рідину, набрати нову порцію чистої води, та запустити функцію полоскання.

Чи варто купувати пральну машинку напівавтомат?

Більшість сучасних людей взагалі не розуміють, навіщо купувати таку застарілу техніку, якщо наразі можна обзавестися надсучасними приладами, які здатні не лише прати одяг, але й висушувати його, виводити складні плями. Але коли немає доступу до всіх необхідних комунікацій, відсутня можливість підключення до централізованого водопостачання, така техніка дозволяє випрати речі з мінімальними зручностями.

Людині доведеться самостійно обрати спосіб подачі води, знайти ємність, у яку буде зливатися вода. Разом з пральною машиною доведеться купити ще декілька відер або великих ємностей, щоб накопичувати воду та перекладати білизну. З використанням машини напівавтомат, прання можна здійснювати навіть на вулиці, підключив звичайний генератор або сонячну батарею, які будуть забезпечувати електропостачання.