19 вересня на Тернопільщині перевірено готовність пожежно-рятувальних підрозділів області до реагування на можливі загрози під час осінньо-зимового періоду 2022-23 років.
Зокрема, представники Головного управління на чолі з начальником ГУ ДСНС України у Тернопільській області Віктором Маслеєм відвідали з робочим візитом 18-у державну пожежно-рятувальну частину в селі Козова Тернопільського району, де оглянули будівництво нового сучасного пожежного депо. Присутні обговорили питання завершення будівництва та намітили шляхи їх вирішення.

Цього ж дня в місті Бережани на базі 2-го Державного пожежно-рятувального загону відбулись командно-штабні навчання, в рамках яких було продемонстровано можливості автомобіля мобільної оперативної групи. Його обладнано абонентським комплектом супутникового зв’язку, автономним електроживленням, засобами УКХ-зв’язку та укомплектовано безпілотним літальним апаратом для проведення аеророзвідки на місці виникнення надзвичайної ситуації. Даний спецавтомобіль дозволяє оперативно вирішувати завдання щодо моніторингу та керівництвом діями підрозділів пожежно-рятувальної служби під час ліквідації НС, незалежно від місця їх виникнення.

Після завершення навчань відбулась робоча нарада, під час якої учасники заходу обговорили можливі загрози осінньо-зимового періоду та розглянули готовність сил та засобів до реагування на них.