Традиційно у третю неділю вересня в Україні відзначають День працівника лісу. Напередодні свого професійного свята працівники лісового та мисливського господарства Тернопільської області зібралися у Марійському духовному центрі «Зарваниця», аби в молитві та Божій благодаті відзначити цей день.

У соборі Зарваницької Матері Божої відбулася урочиста Свята Літургія, під час якої архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк помолився за Україну, за всіх наших воїнів, особливо за працівників лісової галузі, які зараз зі зброєю в руках боронять нашу державу та здобувають перемогу правди й справедливий мир.

Після Богослужіння митрополит привітав усіх присутніх з професійним святом та висловив щиру подяку, що у цей день вони так чисельно прибули просити у Господа та Пресвятої Богородиці заступництва на наступний рік. До того ж, митрополит Василій благословив кожного із працівників та подарував іконку на пам’ять про цю прощу. Опісля відбулося освячення води та Панахида за героями, які віддали життя за Україну.

У свою чергу, лісівники спільно відвідали «Український Єрусалим», адже саме обласне управління лісового та мисливського господарства брало активну участь в озелененні цього унікального архітектурного комплексу.

Також, з нагоди свята, кращим працівникам лісового та мисливського господарства вручили нагороди за сумлінну працю, високий професіоналізм та особистий внесок в охорону та відтворення лісових і мисливських багатств України, активну громадянську позицію, виконання робіт в умовах воєнного стану, проявлений героїзм у збереженні територіальної цілісності держави.