Тернопільські лікарі рекомендують дбати про своє здоров’я, а значною мірою воно залежить від того, що людина їсть. Медики наголошують, що важливою є не лише якість продуктів, які купує людина, а й те, як і де вона їх зберігає, чи правильно обробляє перед подачею на стіл та у яких умовах харсується. Фахівці підготували кілька порад на цю тему:
«Наше ставлення до приготування їжі, вибору продуктів, чистоти на кухні є важливим для здоров’я.
Харчові продукти можуть бути забрудненими шкідливими токсинами, хімічними речовинами та містити хвороботворні бактерії, віруси або паразити, що є причиною понад 200 різноманітних недуг — від діареї до онкологічних захворювань.
Правильна обробка, підготовка та зберігання харчових продуктів може зменшити ризик харчових отруєнь та інших недуг, пов’язаних із їжею.
Пам’ятайте правила безпеки харчових продуктів вдома:
- Мийте руки протягом 20 секунд водою з милом до, під час та після приготування їжі та перед споживанням страв.
- Мийте посуд, дощечки для нарізання, стільниці тощо мильною водою.
- Обов’язково промивайте овочі та фрукти проточною водою перед споживанням.
- Використовуйте окремі дощечки та посуд для сирого м’яса, птиці та морепродуктів.
- Зберігайте сире м’ясо, птицю, морепродукти та яйця окремо від усіх інших продуктів у холодильнику.
- Придбайте кухонний термометр. Тільки так ви зможете точно перевірити температуру, за якої готується їжа.
- Розморожуйте продукти безпечно в холодильнику чи мікрохвильовій печі.
- Обираючи продукти в магазині чи на ринку стежте за тим, аби вони не були пошкодженими.
Джерело: TeNews