Ювенальні поліцейські Тернопільщини вживають заходів щодо забезпечення захисту прав дітей переміщених з територій, де тривають активні бойові дії.

Зі слів начальника відділу ювенальної превенції УПД ГУНП в Тернопільській області Петра Тиховича, всього на території області в органах соціального захисту населення зареєстровано 34 111 сімей у яких на вихованні та утримані перебувають діти.

«Також на даний час на території Тернопільщини залишається два дитячі заклади, які перемістилися з Київської та Дніпропетровської областей – загалом 57 хлопчиків та дівчаток, – розповідає Петро Тихович. – Тернопільщина стала другою домівкою і для п’яти дитячих будинків сімейного типу, які переїхали з Донецького, Миколаївського та Київського регіонів, а це 44 дитини. Діти забезпечені усім необхідним, відповідно до потреб».

З початку воєнних дій тернопільські ювенали спільно з працівниками інших підрозділів превентивної діяльності відвідують дітей з родин внутрішньо-переміщених осіб, всіляко сприяють їхньому забезпеченню, надають гуманітарну допомогу.

«У рамках профілактичних заходів «Безпечне літо» ми постійно відвідуємо дитячі табори, що організовані при навчальних закладах, бібліотеках, творчих центрах. Там теж маємо можливість спілкуватися з дітьми, котрі приїхали на Тернопільщину з регіонів, де тривають бойові дії», – каже Петро Тихович.

Здійснюючи перевірку місць проживання та тимчасового перебування неповнолітніх з числа внутрішньо-переміщених осіб, поліцейські виявили шестеро дітей, котрі перебували в розшуку, та двоє, які вчинили правопорушення. У ході перевірок поліцейські склали вісім протоколів про адміністративні правопорушення щодо дорослих. Шість з них – за статтею 184 КУпАП (невиконання батьками, або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) та два – за статтею 172-2 КУпАП (домашнє насильство).