Новачок української футбольної Прем’єр-ліги криворізький «Кривбас» підписав контракт з 25-річним півзахисником, колишнім гравцем тернопільської «Ниви» та кременецького «Буревісника» Андрієм Понєдєльніком.

Андрій Понєдєльнік підписав контракт з криворізьким клубом на 2 роки. Обрав номер 7. Зріст: 180 см. Вага: 75 кг. Народився 28 лютого 1997 року у місті Камінь-Каширський Волинської області. Вихованець шкіл «Случ» та «BRW-VIK». Є майстром спорту України та віце-чемпіоном Європи серед студентських команд у складі збірної України.

На дорослому рівні дебютував у 20 років за тернопільську «Ниву» 9 липня 2017 року у матчі кубка України проти «Металіста 1925». Дебютував забитим голом – 2:2, у серії пенальті перемогла «Нива». Також захищав кольори таких клубів: «Буковина» (Чернівці), ФК «Калуш», «Полісся» (Житомир), «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні), а також навчаючись у Кременецькій гуманітарній академії, захищав кольори студентської команди «Буревісник».

У останньому сезоні-2021/2022 в «Гірнику-Спорт» (перша ліга) зіграв 19 матчів, забив 2 голи. На полі провів 1686 хвилин, у пасиві 3 попередження. У обидвох поєдинках проти «Кривбасу» зіграв усі 180 хвилин. Усього у складі «Гірника-Спорт» за два сезони першої ліги провів 47 матчів, забив 4 голи.

Також Андрій Понєдєльнік зіграв один матч за збірну зірок тернопільського футболу у благодійному поєдинку проти чортківської «Кристала», який зірки виграли 4:2.

Джерело: Тижневик “Номер один”