Майже 150 днів повномасштабного вторгнення росії в Україну. Майже п’ять місяців орки, переконавшись у міцності ЗСУ та зрозумівши, що Україну не захопити, цинічно засипають ракетами всю країну, тероризуючи та вбиваючи цивільних людей: дітей, жінок. Здавалось би, всі давно мали вивчити, як звучить сигнал повітряної тривоги та що після цього треба робити. Як показує досвід, насправді усе не так.

Опитування, котре провели на каналах Оперативного штабу Чорткова у Viber та Telegram свідчить про те, що як мінімум третина опитаних чортків’ян нехтують власною безпекою та вже взагалі не реагують на сигнали повітряної тривоги. Такий варіант обрали 37,7% респондентів (із 499 опитаних).

Завжди прямують в укриття, згідно з даними опитування, лише 32,8%. Ще 27,8% йдуть в захисні укриття лише вдень, а вночі залишаються у будинку чи квартирі.

Вкотре закликаємо мешканців Чортківської громади не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Ворог цинічний та підлий, використовує чи не кожну нашу слабинку. Година дискомфорту в укритті може врятувати вам життя!..