У розпалі літа, як ніколи актуальна тема відпочинку, особливо у дитячих таборах. Один із таких таборів відвідали рятувальники районного управління та 1-го державного пожежно-рятувального загону у місті Тернополі.

Головна мета такого заходу – навчити дітей цінувати власне життя та своїми необдуманими вчинками не завдавати шкоди оточуючим і навколишньому середовищу. Вихованці табору, а це діти різного віку, з цікавістю спостерігали за діями рятувальників, фахівці ДСНС розповіли дітлахам про будні вогнеборців, показали можливості пожежного спорядження, яким користуються під час повсякденної роботи з ліквідації надзвичайних ситуацій і порятунку людських життів.

Зокрема, дітям наголосили на необхідності дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті, розповіли про типи вогнегасників та на практиці показали порядок іх застосування, а кожен із охочих дітлахів спробував ліквідувати умовну пожежу. Окрема увага була зосереджена на правилах поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, а також порядку дій при отримані сигналу “Повітряна тривога”.
По завершенню діти подякували рятувальникам за зустріч, поділилися отриманими позитивними враженнями та запросили вогнеборців до нового спілкування.