Вимушені переселенці із різних регіонів України, котрі, тікаючи від війни, знайшли прихисток у Чортківській громаді, продовжують отримувати гуманітарну допомогу, зокрема продукти харчування та засоби гігієни від громади французького міста Безьє.

Набори із їжею та гігієною, а також WASH-набори від UNICEF (куди входить відро, порошок, мило, ємності для води, дитячий горщик і т.д.) отримали 57 сімей, що проживають у БО «Дім милосердя», 16 сімей із Чортківської дяківсько-катехитичної академії та 80 сімей із гуртожитку Чортківського фахового медичного коледжу.

Значну частину гуманітарної допомоги із Франції також вчора відправили у Запоріжжя та Запорізьку область для жителів прифронтових, а також окупованих територій.

Зауважимо, що вимушені переселенці, що проживають у квартирах чи приватних будинках у Чорткові, зможуть отримати набори з четверга, а ті, що у селах громади – у адміністративних будівлях кожного села (колишніх сільських радах) із п’ятниці.

На жаль, варто констатувати факт, що Європа швидко втомилась від війни і те, що коїть московська армія в Україні поступово починає відходити на вторинний план. Через це все менше гуманітарної допомоги потрапляє до нашої країни з-за кордону. Нове місто-побратим Чорткова – французьке Безьє – чи не єдине продовжує активно допомагати людям, котрі втратили все і знайшли прихисток у місті над Серетом. Починаючи із березня, з французького містечка до Чорткова приїхало вже п’ять вантажівок із продуктами харчування, засобами гігієни, одягом і т.д.