Директор навчально-реабілітаційного центру, який входить до Фундації допомоги дітям в Живцю (Fundacja Pomocy Dzieciom w Żywcu, Poland), лікар Рената Блеха (Renata Błecha) разом з донькою Домінікою 26 травня 2022 року особисто привезли до волонтерського центру ТНМУ гуманітарний вантаж, серед 665 кг якого були засоби медичного призначення, ліки, продукти харчування, ковдри і пледи.

Це було придбано за грантові кошти від уряду Республіки Польща. Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький (Mateusz Morawiecki) оголосив про можливість реалізовувати дотаційні програми громадськими організаціями, благодійними фондами, які займаються допомогою Україні та українцям. Всі бажаючі керівники НГО і установ мали можливість взяти участь у конкурсі і отримати фінансування. Навчально-реабілітаційний центр Фундації допомоги дітям в Живцю, директором якого є Рената Блеха, також подав проект і отримав фінансування. Один з напрямків діяльності в рамках проекту – це допомога українцям в Польщі, інший напрямок – допомога українцям в Україні. Окрім того, організовують службу психологічної підтримки для тих, хто має психологічні травми внаслідок війни. Також пані Рената бере на лікування і реабілітацію українських дітей з інвалідністю.

«Частину коштів ми спрямували на закупівлю медикаментів для військового госпіталю в Користишеві, а також передали допомогу для переселенців і військових у Фастові. А сьогодні ми приїхали до вас, щоб віддати ліки, засоби медичного призначення, їжу для військових», – розповіла Рената Блеха.

Вона додала, що на початках дуже багато допомагали звичайні громадяни Польщі, які приносили речі. продукти, засоби гігієни. Ми щиро дякуємо нашим багаторічним партнерам в особі Ренати Блехи та її навчально-реабілітаційного центру, а також польському народу за дуже вагому і безперервну підтримку.
Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська.