В режимі онлайн відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Інновації в сучасній освіті: український та світовий контекст». Участь у ній взяли заступник начальника обласної військової адміністрації Віктор Устенко та начальниця управління освіти та науки Ольга Хома.

Реформування освіти України в напрямку інтеграції в європейський освітній простір передбачає розробку та впровадження інноваційних освітніх систем і технологій.

Як зазначив Віктор Устенко, важливо бути прозорими й відкритими у діяльності та співпрацювати з громадськістю.

«Спільними зусиллями ми повинні створити ефективну систему управління у сфері освіти, професійного розвитку педагогічних працівників. Важливо дбати про належне утримання та розвиток закладів й установ системи освіти», – сказав Віктор Устенко.

Сьогодення об’єктивно вимагає переведення освітнього процесу на технологічний рівень, пошук перспективних педагогічних технологій, спрямованих на розвиток і саморозвиток особистості.

«В Тернопільському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти особлива увага звертається на методичне забезпечення новітніх процесів. Пріоритетними напрямками є оновлення змісту та створення цілісної системи науково-методичної роботи. Сьогодні на перше місце умінь і навичок виходить «створити», а не «запам’ятати і відтворити», – зазначає Ольга Хома.