Міністерство освіти і науки опублікувало рейтинг найкращих вишів України. Рейтинг складали експерти центру міжнародних проєктів “Євроосвіта” та IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence.

Експерти враховували сучасні тенденції у вищій освіті, які сформувались під впливом пандемії COVID-2019 та повномасштабної війни проти РФ. Рейтингування вишів базується на діяльності університетів, євроінтеграційних процесах, а також на забезпеченні відкритості, прозорості, об’єктивності та незалежності.

Перше місце в рейтингу посів Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Загалом до нього увійшли 200 закладів вищої освіти.

Найвище місце в рейтингу серед тернопільських вузів зайняв Тернопільський національний медичний університет імені І. Горбачевського – 20 місце. На 30 місці опинився Західноукраїнський економічний університет. 33 місце за Тернопільським національним технічним університетом імені І. Пулюя. І на 83 місці опинився Тернопільський національний педагогічний університет імені В. Гнатюка.

– В умовах повномасштабної війни заклади вищої освіти продовжують бути сучасними майданчиками для формування та розвитку особистості. Випускники українських університетів – це конкурентоспроможні фахівці на світовому рівні. Майбутні професіонали обирають заклади освіти України, – зазначив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Джерело: Тижневик “Номер один”