16 червня до Головного управління ДСНС України у Тернопільській області на екскурсію до музею пожежно-рятувальної справи завітали діти зі спортивного табору «Лілія» під керівництвом чемпіонки світу з пауерліфтингу Лілії Проць.

На жаль, почалась екскурсія… з повітряної тривоги. Дітвора вимушена була спуститись у бомбосховище. Але сумно там не було: дівчатка і хлопчики познайомились із працівниками ДСНС, розповіли, як нещодавно пройшли заняття домедичної допомоги для дітей від 5 до 10 років, співали «Червону калину» та «Стефанію».

Під час екскурсії діти оглянули музей пожежно-рятувальної справи Тернопільщини, пoбачили кoпію Микулинецькoї фігури Святoгo Флoріана, кoтрий вважаєтьcя пoкрoвителем вoгнебoрців та захиcникoм від вoгненнoї cтихії, різнoманітні іcтoричні екcпoнати, котрі дoпoмагають пoринути в іcтoрію пoжежництва, oзнайoмитиcь з цікавими іcтoричними фактами, із зарoдженням, cтанoвленням та cьoгoденням пoжежнo-рятувальнoї cлужби краю. Діти дізнались, як рятувальники реагують на сигнал тривоги, як від їх швидкості реагування і злагоджених дій залежить життя людей.

Потім малечі презентували новий пізнавальний мультик про найсміливішого собаку-сапера – Патрона, котрий вчить дітей та підлітків правил мінної безпеки та правил поведінки при надзвичайних ситуаціях і став улюбленим супергероєм для дорослих і дітей.

Найбільше дітлахам запам’ятались відвідини гаража із пожежними машинами, пожежно-рятувальною технікою та устаткуванням, що використовується для ліквідації надзвичайних подій різного характеру. Із задоволенням сфотографувались поруч із машинами.
На завершення дітвора отримала тематичні листівки про дії при виявленні вибухонебезпечних або схожих на них предметів, щоб вдома обов’язково поділились новими знаннями з батьками.