Тернопільські фахівці розробили електромотоцикли «Елік Атом» спеціально для Збройних сил України. На передову вже відправили партію удосконалений електромотоциклів, попередню версію яких уже випробували у бойових умовах. Тепер українські вояки будуть ще мобільніші і… тихіші.

Нові «Атоми Мілітарі» вже встигли прозвати в народі Бандеробайками.

– З кожним новим замовленням байки для ЗСУ стають все кращими і кращими Завдяки замовникам та відгукам від військових, за що ми їм вдячні. Вони вже встигли побувати у «гарячих» точках, допомагають успішно виконувати завдання своїм власникам, – розповів тернопільський виробник байків.

Дані електробайки володіють мотоциклетною підвіскою, гальмами, колесами що дає їм можливість бути витривалими на бездоріжі. У них гнучка система налаштувань електроніки, а також автоматичний контроль температури двигуна, контролера, акумулятора. Віртуальні передачі: економна, максимальна та задній хід. Присутня рекуперація. З опцій на борту присутні: багажник, підніжки для пасажира, USB для підзарядки гаджетів та розетка на 220 В потужністю до 200 Вт.

До речі, будь-хто може допомогти коштами і тернопільський виробник зможе виготовити іменний байк, а його власник – передати його ЗСУ.

Джерело: Тижневик “Номер один”