Найбагатші українці пожертвували на допомогу армії та гуманітарну підтримку населення щонайменше $140 мільйонів від початку війни. Про це пише Forbes.ua.

Опальний український олігарх, уродженець села Синьків колишнього Заліщицького району Тернопільської області Дмитра Фірташа, котрий нині перебуває в Австрії та бореться проти екстрадиції до США, а також перебуває у складних відносинах з українськими правоохоронцями, пожертвував $9,7 млн.

Більше за нашого земляка пожертвували троє українських багатіїв. Так, Рінат Ахметов передав на допомогу Збройним силам України $72 млн. Крім того, було сплачено $30 млн. податків, які його компанії заплатили до держбюджету авансом. За даними СКМ, крім того допомогу отримали 2,1 млн українців. Загалом Ахметов розвиває сім напрямів допомоги.

Власники “Епіцентру” – Олександр та Галина Гереги, пожертвували $10 млн. Ще $30 млн податків було сплачено авансом. Гереги концентрують допомогу ЗСУ та теробороні. Також запропонували владі Харкова безкоштовно користуватися продукцією будівельних супермаркетів для потреб міста.

Основний акціонер виробника курятини МХП – Юрій Косюк, передав армії продукцію компанії на $12 млн.

Наприкінці 2021 року журнал «НВ» спільно з інвесткомпанією «Dragon Capital» представив щорічний рейтинг 100 найбагатших українців. Дмитро Фірташ зі статком у $1,71 млрд. займав у цьому 10 місце, при цьому за рік він втратив своїх активів на 16%.