26 травня у ТНПУ відбулася профорієнтаційна зустріч «Вступ-2022. Академічна родина факультету філології і журналістики ТНПУ запрошує». Захід уже другий рік поспіль організовано кафедрою української мови та методики її навчання факультету філології і журналістики та Центром доуніверситетської підготовки ТНПУ.

Учасниками зустрічі стали випускники коледжів, шкіл, ліцеїв, зокрема здобувачі й педагоги:
– Педагогічного фахового коледжу Львівського національного університету імені Івана Франка,
– Бердичівського педагогічного фахового коледжу,
– закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж» Волинської обласної ради,
– Чортківського гуманітрно-педагогічного фахового коледжу імені О. Барвінського,
– Рогатинського ліцею імені Братів Рогатинців,
– комунального закладу вищої освіти «Луцький педагогічний коледж»,
– Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу,
– Середньомайданського ліцею Надвірнянського району,
– Краснянського опорного закладу Львівської обл. та ін.

Учасникам було цікаво дізнатися про особливості цьогорічної вступної кампанії. Ректор Богдан Богданович Буяк, відповідальний секретар приймальної комісії Юрій Романович Древніцький, декан факультету філології і журналістики Тетяна Пилипівна Вільчинська, ініціаторка зустрічі, завідувач кафедри української мови та методики її навчання Ольга Ігорівна Петришина розповіли учасникам про переваги навчання в ТНПУ, особливості організації та проведення вступної кампанії-2022, а також про освітні програми на факультеті філології і журналістики.

Такі заходи формують візію спільноти, особливо учнів, про місію педагога в сучасному освітньому просторі, перспективи педагогічної освіти, якісні освітні послуги на актуальних освітніх програмах, які пропонує ТНПУ.

Лілія Штафірна