25 травня підписано Меморандум про взаєморозуміння і співпрацю між Теребовлянською міською радою та Представництвом Норвезької ради у справах біженців в Україні. Від міської ради Меморандум підписав її голова Олег Продан, метою якого є надання належної підтримки внутрішньо переміщеним особам, котрі тимчасово проживають у Теребовлянській територіальній громаді.

Передбачається, що підтримка ВПО включатиме надання допомоги у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, будівельних матеріалів для проведення ремонтних робіт приміщень чи будинків, в яких вони тимчасово проживають.

– Враховуючи, що на території України ведуться бойові дії, місце постійного проживання вимушено залишили дуже багато наших громадян, котрі отримали прихисток у інших областях України, зокрема й у нашій Теребовлянській територіальній громаді. Таким чином, перед нами постало відповідальне зобов’язання забезпечити людей, в яких докорінно змінились життєві обставини, усіма необхідними умовами, вирішити їхні проблеми. А тому залучення міжнародних донорів дуже на часі, – зазначив Олег Продан.

Джерело: Тижневик “Номер один”