Двісті жінок, які приїхали з дітьми до Тернополя і області з тих регіонів України, де ведуться активні бойові дії, отримали гуманітарну допомогу в рамках благодійного проєкту громадської організації «Жінки в Україні». Уся ця допомога стала можливою завдяки гранту швидкого реагування від Українського жіночого фонду.

 

«Саме така цільова аудиторія була нами обрана, бо ми розуміли, як важко налагодити хоч якесь нормальне життя на новому місці і, часто, в непростих побутових умовах. Ми хотіли, аби жінки і діти відчули турботу і підтримку в нашому рідному місті», — розповідає голова організації Тетяна Долішна.

За потребою жінки могли обрати продуктові набори, засоби гігієни, зручне взуття від українського виробника або необхідний одяг. Так активістки організації застосовуючи, фактично, індивідуальний підхід, формували адресну допомогу жінкам-біженкам.

«Коли ми виїжджали з Миколаєва, то зібрали трошки речей для малого. Собі тільки спортивний костюм, піжаму і документи. В селі біля Тернополя нас пустила до себе пожити сім’я. Ми живемо безкоштовно. Оплачуємо лише комунальні послуги. І так з тими речами, що взяли з собою. Звичайно, дуже хочемо додому. І вдячні всім людям, хто нам тут допомагає», – ділиться своєю історією Людмила з Миколаєва. Вона також отримала допомогу від ГО «Жінки в Україні». Для неї підготували одяг та продуктовий набір.

Часом дівчата з громадської організації передавали жінкам навіть фарбу для волосся. Адже вважали, що така, наче неважлива річ, дає людині ту позитивну емоцію, яка необхідна для впевненості в собі в цей непростий час.

«Ми шукатимемо можливості для продовження свого гуманітарного проєкту, адже бачимо необхідність в допомозі жінкам-біженкам й надалі. Особливо це стосується жінок з малими дітьми, які не можуть їх залишити і піти працювати. А ще бачимо таку вразливу аудиторію, як жінки з дітьми-інвалідами. Стикнулися з такими випадками в своєму проєкті. Враження дуже важкі… То ж будемо працювати над пошуком ресурсів», – ділиться своїми планами Тетяна Долішна.

Реквізити громадської організації «Жінки в Україні»:

у гривні (UAH)
ГО «Жінки в Україні»
IBAN UA193253650000000260030035286
МФО 325365
АТ «Кредобанк»

в євро (EUR)
HO Zhinky v Ukraini
IBAN UA373253650000000260000035287
Банк-одержувач
JSC KREDOBANK Lviv, Ukraine
SWIFT: WUCBUA2X

в доларах США (USD)
HO Zhinky v Ukraini
IBAN UA983253650000000260060035285
Банк-одержувач
JSC KREDOBANK Lviv, Ukraine
SWIFT: WUCBUA2X

Посилання на сторінку у Фейсбук