Починаючи з березня 2022 року, громадська організація «Жінки в Україні» реалізовує гуманітарний проєкт, який включає допомогу жінкам-біженкам, що тимчасово проживають в місті Тернополі та в Тернопільській області. За цей час нею буде надано адресну допомогу 200 жінкам-біженкам з різних регіонів України. Допомога включає продуктові набори (продукти тривалого зберігання), засоби гігієни, одяг та взуття. Реалізація такого проєкту здійснюється за рахунок гранту швидкого реагування від Українського Жіночого фонду.

Гуманітарну допомогу від громадської організіції «Жінки в Україні» вже отримали жінки з дітьми, які тимчасово проживають у соціальному центрі «Відкрите Серце».

Соціальний центр для дітей та сімей “Відкрите Серце” став справжнім прихистком вже більше, як для 500 біженців від війни в Україні. Світлий, теплий дім знайшли тут наші люди. Одномоментно в ньому проживають більше 120 осіб. «Ми були раді передати гуманітарну допомогу від нашої громадської організіції і бути хоч трохи корисними людям, які покинули все, втікаючи від війни. Адже відчуття турботи дуже важливе в такі важкі моменти життя», – говорить голова ГО «Жінки в Україні» Тетяна Долішна.

Працівники Тернопільської філії “Укрпошта” поселили в своїх домівках біженців з районів активних бойових дій. Допомогти жінкам з дітьми найнеобхіднішими продуктами та взуттям також взялися активістки організації. Допомогу від ГО «Жінки в Україні» отримали 26 осіб. У цей нелегкий час ми повинні об‘єднатися і разом вистояти крізь усі випробування, вважають дівчата.