Цей вид риб охороняється Червоною книгою України, Бернською та Боннською конвенціями, CITES, Червоним списком МСОП та Європейським червоним списком. Мальків випустили на річці Дністер у селі Дорошівці. Таке штучне розведення стерляді важливе, адже через будівництво і роботу гідроелектростанцій на Дністрі популяції втратили можливість до міграції, обміну генетичним матеріалом і загалом підтримки гомеостазу.

Мальки, яких запустили у Дністер, були вирощені на базі фермерського господарства “Ішхан”. Співробітники Інституту біології, хімії та біоресурсів Чернівецького національного університету з природних умов вилучили плідники стерляді прісноводної – згідно з програмою науково-дослідних робіт «Науково-біологічне обґрунтування здійснення штучного розведення стерляді (Acipenser ruthenus Linnaeus, 1758) дністровської популяції», за погодженням з Національною комісією з питань Червоної книги України.

У процесі зариблення взяли участь представники національного природного парку «Дністровський каньйон», Державного агентства меліорації та рибного господарства у Чернівецькій області, Інституту біології, хімії та біоресурсів ЧНУ, ГО “Громада рибалок Буковини”, органів місцевого самоврядування та ЗМІ.