Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області, незважаючи на введений воєнний стан на території України, продовжує працювати в штатному режимі та надавати якісні послуги громадянам. З метою інформування громадськості керівництво та працівники Фонду надають консультації в режимі прямих телефонних «гарячих ліній».

В черговий раз на запитання додзвонювачів відповідав начальник Головного управління — Ігор Москалик.

Основними запитаннями додзвонювачів були питання щодо умов та порядку виходу на пенсію за віком у 2022 році; тривалості страхового стажу необхідного для набуття права на пенсію; виплати пенсії, у зв’язку із тимчасовою зміною фактичного місця проживання; порядку виплати пенсії по інвалідності, недоотриманої пенсії; отримання допомоги на поховання та зміни способу виплати пенсії з поштового оператора на банківську установу.

Поряд із фаховими роз’ясненнями Ігор Москалик також повідомив додзвонювачів про можливість отримання послуг Пенсійного фонду через вебпортал, а актуальну інформацію щодо змін у пенсійному законодавстві через Facebook-сторінку Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.