Сьогодні, під час патрулювання на автодорозі М-19 “Доманове — Тереблече”, інспектори помітили неконтрольовану пожежу.

Охоронці порядку викликали на місце події рятувальників, на допомогу прибули й місцеві мешканці. На щастя, вогонь не завдав значної шкоди. Смільним зусиллями полум’я вдалося приборкати.

Патрульні застерігають громадян: самовільне випалювання трави або сміття може призвести до масштабних пожеж і невиправних наслідків.

Окрім того, згідно з законом, випалювання стерні, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища — карається штрафом від 3 тис. 60 грн до 6 тис. 120 грн для громадян та 15 тис. 300 до 21 тис. 420 грн для посадових осіб.

У період воєнного стану паління трави можуть кваліфікувати як диверсія. Це передбачено ч. 2 ст. 113 (Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту) ККУ.

У разі виявлення підозрілих осіб, які можуть здійснювати підпал, телефонуйте за номером 102, а у випадку пожежі — 101.