З понеділка, 11 квітня, на Тернопільщині починає діяти нерестова заборона на весняний вилов риби. Про це йдеться в наказі Управління Держагентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області. Таку заборону вводять щорічно з метою охорони та відтворення водних біоресурсів у природних рибогосподарських об’єктах Тернопільської області встановлено на період нересту.

На водосховищах і ставках, а також   в корінних водах річки Дністер разом з притоками всіх порядків, заборона діятиме з 11 квітня по 20 червня 2022 року (включно). А в корінних водах інших річок – з 11 квітня по 30 травня 2022 року (включно). Під час нересту заборонено використання плавзасобів (човнів) у визначених місцях нересту, промислове рибальство, здійснення підводного полювання, проведення змагань зі спортивного рибальства, а також днопоглиблювальних, вибухових та інших робіт.

Дозволено аматорський вилов, до 3 кг. риби на одну особу однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з берега у місцях визначених у переліку.

Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 – 70 – 34 та (097) 427- 85- 95