Міський голова Бережан Ростислав Бортник заявив про те, що готовий виплатити грошову винагороду тому, хто впіймає палія трави на теренах громади. Щоправда, пан Ростислав одразу уточнив, що ця його ініціатива не як очільника міста, а як пересічного мешканця громади.

– Оголошую винагороду у розмірі 1000 гривень за пійманого палія трави. Не як міський голова, а як мешканець громади, – написав Ростислав Бортник на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук».

Ростислав Богданович зауважив, що бажаючі можуть долучитися до винагороди, тим самим збільшити «преміальний» фонд.

Нагадаємо, нещодавно Президент України Володимир Зеленський підписав закон про посилення захисту лісів та запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, який встановлює заборону на спалювання сухої трави в цих зонах. Так, новий закон забороняє випалювати траву з порушенням встановленого порядку, сухої рослинності у прибережних смугах, вздовж річок, навколо водойм та на островах, у середовищі розмноження та на шляхах міграцій тварин. За знищення або пошкодження рослинності зловмиснику загрожує штраф розміром від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб – від 15 300 до 21 420 гривень. За ті самі дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожуватиме штраф у розмірі від 6120 до 12 240 гривень.

Джерело: Тижневик “Номер один”