Тернопіль – це невелике, тихе і безпечне місто. Тернополяни дбають про нього, про благоустрій, а жителі багатоквартирних будинків навіть змагаються, хто зробить кращим свій двір. Міський голова Тернополя Сергій Надал звернувся до людей, для яких Тернопіль став прихистком. «Дотримуйтеся правил благоустрою, правил паркування, дорожнього руху. Підтримуйте чистоту нашого міста. Звертаюся і до тернополян, які стали свідком порушень. Допоможіть, підкажіть. Людина могла не зорієнтуватися, не помітити знак. Наше місто завжди показувало приклад взаємодопомоги. Однак наголошую, – злісні порушники, для яких не працюють попередження, нестимуть відповідальність, як цього вимагає Закон».

До речі, у Тернополі муніципальна поліція уже розпочала вживати заходів до водіїв, які паркуються з порушеннями ПДР. Зокрема, 14 березня у центральній частині міста, у випадках, коли автівки були припарковані  з порушеннями, було евакуйовано два транспортних засоби, 15 березня – вже п’ять легківок, складено двадцять адмінпротоколів.

До речі, якщо припаркований з порушенням правил автомобіль евакуйовано, послуги евакуатора вартуватимуть для його власника 1200-1300 гривень. Окрім того, порушник ще зобов’язаний сплатити 680 гривень штрафу. Ця сума може бути меншою, якщо водій здійснить оплату упродовж 10 днів. Окрема плата здійснюється за кожну добу зберігання авто на штрафмайданчику.

Нагадаємо тернополянам та гостям міста, що інспектори з паркування здійснюють евакуацію автомобілів, якщо вони суттєво перешкоджають руху іншим транспортним засобам або руху пішоходів, або стоять на тротуарі; пішохідних переходах; виїзді з прилеглих територій; смузі громадського транспорту тощо.

Номер телефону муніципальної поліції (067) 447 3186.

Від admin2