До Волонтерського центру ТНМУ доцент Тарас Кадобний привіз понад 700 кг гуманітарної допомоги від небайдужих громад різних польських міст. Вони організували для потреб тимчасово переселених осіб і наших захисників ліки, засоби гігієни, матеріали для виготовлення бронежилетів, тактичні рукавиці, шкарпетки, дитяче і доросле харчування.

Тарас Богданович висловив щиру подяку своїм давнім друзям у Польщі, які відгукнулися на його запит щодо допомоги. Зокрема це родина Мажец з міста Бусько-Здруй, які організували представників бізнесу і звичайних людей у потужну волонтерську групу. Також постійно допомагає Вальдек Кринськи з міста Сулейовак, громади міст Гданськ, Ельбльонг, Лемборк.
Велику кількість нового одягу для дітей і дорослих до волонтерського центру ТНМУ передав доцент Чернівецького національного університету Тарас Гринівський. Цей виш тісно співпрацює з консульством Румунії і завдяки цій співпраці вдалося отримати вагому матеріальну допомогу від румунських громадян.

До волонтерської роботи в умовах війни активно задіяні студенти ТНМУ, які є учасниками загально університетського руху «Misericordia», Марта Струк, Іван Климаш, Ілля Сороківський, Софія Ксьонзик, Анастасія Надкевич, Назар Шаптала. Вони допомагають у розвезені, сортуванні одягу, ліків, їжі та засобів гігієни потребуючим та на передову.
Особливу подяку висловлюємо студентці стоматологічного факультету Діані Сидорчук, яка перебуває в місті Лемборк (Польща) та координує гуманітарну допомогу для нашого вишу та країни, також студентці медичного факультету Діані Сторощук, яка 26-27 лютого на пункті перетину кордону Шегині надавала першу медичну допомогу студентам-іноземцям та біженцям.

Прес-секретар ТНМУ Яніна Чайківська