У Тернополі кожен, хто приїхав з іншого міста і має таку необхідність, може отримати проїзний квиток, соціальну, учнівську або студентську картки. Про таку можливість людям повідомляють у гуманітарному штабі, коли вони оформлюють документи про статус переселенців.

Картки виготовляють для пільговиків, інвалідів, пенсіонерів за віком, а також учнів, якщо дитина зареєстрована в тернопільській школі. Картки можуть оформити люди, які в Тернополі працюють, купили квартиру або зареєстровані офіційно. Про це інформує експертка Христина Фуг.

Отримати проїзний документ можна, звернувшись в управління соцполітики на вулиці Лисенка,8 або в «Системний зв’язок» на вулиці Чорновола, 1. Виготовляють картки протягом п’яти днів. Вартість учнівської та звичайної картки тернополянина – 65 гривень. Проїзд з такими картками у комунальному транспорті міста дешевший.

Окрім цього, в управлінні соцполітики можна отримати звичайний проїзний квиток. Вартість проїзду з ним – 9 гривень. Разом з видачею проїзних людям також розповідають, де картки можна поповнювати.