У 2022 році серед ключових завдань у Чортківській центральній міській лікарні є капітальний ремонт 1 поверху поліклініки для відділення інструментальної діагностики та рецепції, 4 поверху – під педіатричне відділення та п’ятого – під офтальмологію. Підготовка до ремонту останніх двох вже розпочалась.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько разом із в.о. головного лікаря Чортківської ЦМЛ Ростиславом Шульським та працівниками лікарні оглянули відділення, котрі підлягають першочерговому ремонту та домовились про спільні подальші кроки. Зокрема перед керівництвом лікарні стоїть завдання із завідувачами педіатричного та офтальмологічного відділень схематично зобразити, як і де, після ремонту, згідно з усіма сучасними нормами, повинні розміщуватись палати, де перебуватимуть пацієнти, ординаторські, маніпуляційні, санвузли і т.д.

Попередньо і педіатричне (4 поверх), і офтальмологічне (5 поверх) відділення будуть розраховані орієнтовно на 20 пацієнтів кожне. У кожній палаті проектуватимуть окремий санвузол, а не лише загальний, як було дотепер. Окрім того, планують замінити на поверхах каналізаційні мережі, зробити повністю нові систему вентиляції повітря, доступ до всіх палат буде безбар’єрним тощо.

На підставі розрахунків наших медиків, підрядники готуватимуть спершу ескізну пропозицію ремонтів. А після її погодження – проектно-кошторисну документацію, на основі якої вже виконуватимуться власне ремонтні роботи.