23 лютого у місті Кременець на Тернопільщині стартував VI Міжнародний зимовий Чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Кременецьке медичне ралі – 2022». В якості співорганізаторів виступило Головне управління ДСНС України у Тернопільській області.

У змаганнях взяли участь 16 команд. Зокрема прибули представники центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф із Луцька, Хмельницького, Сум, Одеси, Рівного, Запоріжжя, Миколаєва, Тернополя, Вінниці, Івано-Франківська та Львова. До чемпіонату також долучилась команда центру екстреної медичної допомоги з міста Каунас Литовської Республіки.

Під час урочистого відкриття Чемпіонату честі підняття Державного Прапора України удостоїлись делегати Донецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – переможці «Кременецького медичного ралі – 2020».

Рятувальники демонстрували навики надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному та ранньому госпітальному етапах, у тому числі під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. У ході Чемпіонату відпрацьовувались елементи взаємодії співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, екстреної медичної допомоги та Національної поліції під час надання екстреної та первинної медичної допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях.

Організатори заходу переконані, що такі змагання дають можливість представникам різних служб цивільного захисту на практиці відпрацювати навики чіткої та професійної співпраці під час виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, аби звести до мінімуму людські та матеріальні втрати.