15 лютого начальник Головного управління Держпродспоживслужби області Ігор Рогальський спільно з спеціалістами Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і Управління фітосанітарної безпеки провели семінар-нараду: «Порядок видачі ветеринарно-санітарних паспортів на пасіки. Профілактика отруєнь та порядок дій при отруєннях бджіл», в якій прийняли участь начальники територіальних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в області та начальники районних державних лікарень ветеринарної медицини.

Ігор Олегович наголосив, що галузь бджільництва є базою та джерелом сталого розвитку для низки галузей, зокрема, галузі рослинництва, основою функціонування якої є розведення, утримання і використання бджіл для запилення рослин. Проінформував про стан бджільництва в області та Україні в цілому.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області розглянули питання отруєння бджіл, визначили план дій та функціонування постійно діючих комісій при підозрі на отруєння бджіл, терміни та умови проведення епізоотичного розслідування.

Представники Управління фітосанітарної безпеки розповіли про правильність застосування пестицидів та правила, яких повинен дотримуватися аграрій перед та безпосередньо під час обробки полів.

Спеціалісти Регіональної лабораторії зауважили на порядку, правилах відбору та упакуванні біоматеріалу для лабораторного дослідження при підозрі на отруєння бджіл.

Зважаючи на те, що фахівці Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини неодноразово проводили подібні наради для підвищення обізнаності в сфері бджільництва, з впевненістю можна заявити, що спеціалісти ветеринарної медицини області готові до початку сезону бджільництва.