Нещодавно відбувся онлайн-семінар викладачів відділів народних інструментів мистецьких шкіл Тернопільщини. Його органіатором виступив навчально-методичний кабінет обласного методичного центру народної творчості. В семінарі взяли участь більше ста педагогів-музикантів.

Антон Тимків– старший викладач класу гітари Тернопільської музичної школи №1 ім. В.Барвінського у своєму практичному занятті висвітив тему, яка розкрила важливість роботи над динамікою та штрихами в художньому матеріалі.

Педагоги Тернопільської музичної школи №2 ім. М.Вербицького Неоніла Іваноньків та Марія Маличок поділилися своєю методикою підбору музичного супроводу для бандури на основі сучасних пісень та мелодій. Також Марія Маличок презентувала авторську збірку під навою “Bandura Kids”.

На завершення заходу виступив Валерій Ткачук– викладач класу баяна цього ж закладу. У своєму майстер-класі він підняв тему про сучасні проблеми початкового розвитку музиканта в музичних школах і шляхи їх вирішення, а його роботу підтвердили результатами і рівнем своєї гри учні.

Відео можна переглянути тут: