Фахівці відділів обслуговування № 3, № 6 та № 10 (сервісних центрів) у містах Бучач, Кременець та Тернопільському районі провели зустрічі з трудовими колективами Пилявського дошкільного навчального закладу (дитячого садка) «Журавлик» села Пилява Трибухівської сільської громади Чортківського району, Центру надання адміністративних послуг міста Кременець та Байковецькому Центрі надання адміністративних послуг Тернопільського району.

Представників трудових колективів ознайомили з послугами, які надаються органами Пенсійного Фонду, порядком обчислення страхового стажу, умовами призначення пенсій за вислугою років та у зв’язку з втратою годувальника. Обговорили також можливість доплати до мінімального страхового внеску за неповний місяць роботи, умови укладання договору про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування, можливість одноразової сплати страхових внесків за минулий період тощо.

Під час заходів працівники Головного управління ознайомили присутніх з електронними послугами вебпорталу Пенсійного фонду України. В сучасних умовах, отримання пенсійних послуг через вебпортал значно спрощує доступ до інформації та дозволяє оперативно отримати необхідні дані або документи, — повідомили фахівці Фонду.

Безпосереднє спілкування працівників сервісних центрів з трудовими колективами Тернопільської області дає змогу роз’яснити їм норми чинного законодавства у сфері пенсійного забезпечення та відразу надати кваліфіковані відповіді на поставлені ними запитання.