Безпритульна собака Джессі без перебільшення стала улюбленицею сотень і тисяч тернополян. Про тварину з веселою вдачею і пробивним характером неодноразово писали місцеві видання. Джессі можна було зустріти в магазинах та барах міста, місцеві підприємці облаштовували їй спальні місця та радо пускали тварину погрітися. А все через унікальну харизму собаки. Вона вміла дружити, радісно впізнавала у натовпі усіх тернополян, які її раніше гладили чи підгодовували. Проте найбільше вона любила супроводжувати групи туристів під час екскурсій містом: тому спогади про чотирилапу тернополянку живуть у серцях по всій Україні та навіть за її межами.

На жаль, 1 січня 2022 року серце Джессі перестало битися. Однак у містян зародилася ідея повернути відому собаку на вулиці рідного міста у вигляді скульптури з поїлками для безпритульних тварин. Відповідну петицію тернополянка Тетяна Семусь зареєструвала 25 січня.

Скульптура стане цікавою атракцією для туристів та символом вірної дружби Тварини та Людини.

На виготовлення скульптури з міського бюджету не буде використано жодної копійки. Містяни готові виготовити скульптуру за власні кошти, зібрані з добровільних внесків,” – коментує авторка.

Збір підписів триватиме місць. Станом на 27 січня петицію підписали 140 людей з 300 необхідних.