З метою забезпечення доступності пенсійних послуг для громадян, фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області систематично проводять виїзні прийоми громадян на віддалених робочих місцях в територіальних громадах Тернопільщини.
Такі заходи дають можливість пенсіонерам та застрахованим особам отримати необхідні роз’яснення безпосередньо за місцем проживання, не відвідуючи органи Пенсійного фонду України.

Чергові консультації з питань пенсійного забезпечення отримали жителі Білобожницької, Великогаївської, Кременецької, Гримайлівської, Підволочиської, Купчинецької, Микулинецької, Борщівської, Золотниківської, Мельнице-Подільської та Озернянської територіальних громад Тернопільщини.

Громадяни отримали роз’яснення щодо права на призначення пенсії за віком, необхідного страхового стажу та порядку обчислення пенсії, особливостей пенсійного забезпечення фізичних осіб-підприємців, перерахунку пенсійних виплат непрацездатним батькам та дружині (чоловіку) загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції/операції об’єднаних сил, порядку дострокового виходу на пенсію на пільгових умовах, пенсійного забезпечення багатодітних матерів та осіб, які працювали у сільськогосподарській сфері на сезонних роботах.

Разом з тим, фахівці Головного управління розповіли присутнім про можливість взаємодії із Пенсійним фондом України в онлайн-форматі, підключившись до вебпорталу електронних послуг. Особам, які незабаром вийдуть на пенсію запропонували скористатись сервісами «Пенсійний калькулятор» та «Автоматичне призначення пенсії за віком», які дозволяють у будь-який зручний час подати заяву, сканкопії необхідних документів та при настанні пенсійного віку призначити пенсію автоматично.