Бажання загадані, листи написані, погані вчинки виправлені… Усі завмерли в очікуванні найдивовижнішого свята року – Дня Святого Миколая. А щоб очікування не здавалось таким довгим, працівники Тернопільської обласної бібліотеки для дітей організували для читачів зустріч з чудовою письменницею – Вікторією Мізюк, яка дуже гарно розвинула тему зимової казки у своїй першій книзі «Муха, дзвоник і Різдво».

Зворушлива історія про дівчинку Муху (яку насправді звуть Марійка) вийшла друком у 2020 році у Видавництві Старого Лева. Це хоч і перша, але зате досить вдала письменницька проба молодої тернопільської авторки, про що свідчать розкуплені тиражі та схвальні відгуки читачів і літературних експертів.
Сама пані Вікторія зазначила, що великою мірою такій популярності книги завдячує чудовій ілюстраторці  Грасі Олійко, яка створила неймовірні образи головних героїв – саме такі, якими малювала їх в своїй уяві письменниця.
Читачі були в захваті від спілкування з авторкою, уважно слухали уривки твору, співпереживали з персонажами, ставили багато запитань і цікавились подальшою долею дівчинки Мухи та її рідних.
Під кінець заходу усі охочі мали можливість придбати книгу та зробити селфі з «живою» письменницею, а також поласувати гостинцями від Святого Миколая.
А для бібліотеки найкращим подарунком стала книга «Муха, дзвоник і Різдво» з ексклюзивним авторським підписом від Вікторії Мізюк. Тож запрошуємо до читання і нехай добра різдвяна казка стане реальністю!
Уляна Пилипчук, редакторка Тернопільської обласної бібліотеки для дітей