16 грудня у Тернополі відбулися тактико-спеціальні навчання на лакофарбовій дільниці ТОВ «Тернопільська меблева фабрика», на вул. Білецька, 56. Захід організовано з метою тренування особового складу пожежно-рятувальної служби щодо ліквідації пожеж на об’єктах зберігання легкозаймистих і горючих речовин.

За легендою навчань до оперативно-диспетчерської служби оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у Тернопільській області надійшло повідомлення про пожежу на лакофарбовій дільниці ТОВ «Тернопільська меблева фабрика». Черговим караулом 1-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Тернопіль, що прибув до місця події підтверджено факт умовної пожежі за третім рангом виклику і встановлено, що горить лакофарбова дільниця на площі орієнтовно 200 м.кв.
За лічені хвилини до місця події прибули підрозділи Служби порятунку. Вогнеборці розпочали ліквідацію пожежі. У проведенні навчань було залучено 4 одиниці техніки та 30 чол. о/с пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС. Гасіння пожежі ускладнювалось горінням лаків, фарб, розчинників, а також великої кількості деревини для виготовлення меблів. Бійці ДСНС показали високий рівень професіоналізму у тактиці боротьби з вогнем, а техніка і засоби пожежогасіння працювали на максимальній потужності. Під час тактико-спеціальних навчань були створені умови, максимально наближені до реальних. Захід такого типу є дуже корисним, адже дає змогу спрогнозувати розвиток подій при реальній надзвичайній ситуації та побудувати алгоритм дій для успішної її ліквідації з найменшими людськими та матеріальними втратами.

По завершенню тренувань відбулось підбиття підсумків заходу, вказано на основні аспекти при виконанні подібних аварійно-рятувальних робіт, наголошено на необхідності тісної та злагодженої взаємодії між усіма службами цивільного захисту.